Jaką folią opakować produkty?

Metod pakowania produktów, które dostępne są dzisiaj na rynku jest tak wiele, że każda firma produkcyjna na pewno znajdzie odpowiednie rozwiązanie dla siebie. Coraz więcej mówi się o zastosowaniu tworzyw sztucznych, które obecnie mogą być poddawane recyklingowi, a problem z nimi staje się coraz mniejszy, co podnosi atrakcyjność takiej metody w oczach klientów.

Produkty spożywcze można pakować w folię

rozciągliwe folie flowpackJedzenie, które zostało odpowiednio zapakowane w tego typu folię, będzie przez długi czas znacznie bardziej świeże, niż w sytuacji, gdyby znalazło się kartonowym pudełku. Dużą zaletą takiej folii jest fakt, że można nią opakować się bardzo dokładnie, a nasz produkt zamknięty będzie w zasadzie próżniowo, przez co nie będą zachodziły żadne reakcje chemiczne, które nie są pożądane w produktach spożywczych. Naprawdę warto dokładnie zastanowić się nad grubością naszej folii, która będzie w stanie skutecznie izolować smak oraz zapach od zewnętrznych czynników. Stosując rozciągliwe folie flowpack możemy wybrać odpowiednie rozwiązanie dla naszych produktów. Na produkcji będziemy potrzebować odpowiednich maszyn, które będą w stanie wykorzystać taką folię. Gdy będzie ona wystarczająco gruba, uda się nam osiągnąć odpowiednie jej parametry, a co za tym idzie, zabezpieczyć jedzenie, którego sprzedażą chcemy się zajmować, co ucieszy zarówno hurtowników, jak i odbiorców w sklepach, który będą to kupować.

Bezpieczeństwo naszych klientów musi być dla nas najważniejsze, dlatego wybrana przez nas folia powinna posiadać takie certyfikaty bezpieczeństwa, które zapewniają nas, że może być ona stosowana z jedzeniem. Taka folia nie posiada żadnego smaku, ani też zapachu, który mógłby przechodzić na jedzenie i sprawiać, że będzie ono mniej smaczne dla klienta.